Непълен и неясен обвинителен акт спъна процеса срещу Николай Христов от

...
</TD
>Непълен и неясен обвинителен акт спъна процеса срещу Николай Христов от
Коментари Харесай

Делото за тройното убийство в Рогош отново не започна, порязаха роднините

Непълен и неразбираем обвинителен акт спъна процеса срещу Николай Христов от село Рогош, който е упрекнат за гибелта на своя чичо Енчо Манолов и синовете му Стефан и Веселин, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

В началото на разпоредителното съвещание роднините на пострадалите входираха молби пред съда, с които желаят да бъдат конституирани като частни обвинители и граждански ищци в бъдещия развой.

Общият размер на обезщетенията възлизат над 2 милиона 350 хиляди лв. за не имуществени вреди. Обратът в разпоредителното заседание пристигна от бранителя на Христов. 

Адвокат Стоичков изясни пред присъстващите какво в действителност би трябвало да участва в един обвинителен акт.

" Следва да бъдат разказани данните от фактическа страна - какво е станало на съответната дата, каква е била повода, какви са били взаимоотношенията между участващите в спора, довел до стрелбата ".

" Генезисът на казуса се крие обратно преди 10 години от предхождащо закононарушение от единия по отношение на бащата. Спорът е за наследствената къща ".

По думите му едно ликвидиране може да бъде квалифицирано по разнообразни текстове в закона. Адвокат Стоичков сподели още, че в останалите страници на обвинителният акт прокуратурата е толерирала показанията на част от свидетелките.

" Има 14 души очевидци по до правосъдното, а анализът е единствено на тези три свидетелки. "

Защитникът добави, че има несъгласие по какъв начин тъкмо е бил атакуван Христов.

" В едната обстановка е атакуван с сопа от участниците, по-нататък се приема, че е бил атакуван и с железен кол. "

Съдия Нина Кузманова одобри направените от отбраната претенции.

" Липсват обстоятелства за връзките сред участниците в спора, тъй че да могат да се създадат заключения какви са аргументите за случая. "

Тя добави, че е посочено в каква последователност " падат " потърпевшите, само че няма изясненост какъв брой изстрела са създадени и всички ли са били ориентирани към тях.

Съдът отхвърли гражданските искове на роднините под предлог, че ще се затрудни наказателния развой, тъй като ще е нужно в допълнение събиране на доказателствата.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР